Під приводом термінової поїздки у справах житель Одеської області позичив і продав велосипед

Поліцейські встановили, що житель селища Олександрівка попросив у знайомого велосипед, нібито поїхати у справах до міста Чорноморськ. Однак, транспортний засіб вартістю 5,5 тисяч гривень правопорушник не повернув, а того ж дня, видаючи за власний, передав знайомому, аби той здав його до ломбарду. Отримавши за двоколісник 1,5 тис. гривень, зловмисник почав переховуватися.

Поліцейські встановили місцезнаходження правопорушника. Він визнав свою вину, але гроші не повернув, бо витратив на власні потреби. Втім, пообіцяв відшкодувати знайомому завдану матеріальну шкоду.

«Зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури, ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто у шахрайстві. Це правопорушення карається штрафом від 34 до 51 тисячі гривень або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк. Досудове розслідування триває», – розповів дізнавач сектору дізнання територіального підрозділу поліції В’ячеслав Омельченко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews