Одеські правоохоронці організували гучне затримання

Слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області та співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ отримали оперативну інформацію, що житель Одеси готується до розбійного нападу на підприємця. Зловмиснику стало відомо, що чоловік зібрав 50 тисяч доларів та планує передати їх одній із волонтерських організацій на потреби наших військових.

Щоб заволодіти чужими грошима, правопорушник ретельно підготувався: вивчив розпорядок дня «жертви» та придбав знаряддя злочину й маскувальні засоби. Фігурант приїхав на автомобілі до будинку, в якому проживає чоловік, дочекався, коли він вийде на вулицю, а тоді приставивши зброю до голови та пригрозивши, зірвав сумку з плеча і втік.

Правоохоронці викрили нападника на місці скоєння злочину. У нього вилучили кошти, пістолет, газовий балончик, балаклаву та інші речі, що становлять інтерес для слідства. Як стало відомо, нападник діяв під виглядом правоохоронця: використовував підроблене службове посвідчення Служби безпеки.

37-річного жителя Одеси, раніше судимого за розбій, поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру у розбої, спрямованому на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. За клопотанням слідчих суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також вирішується питання щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews