Історико-топонімічною комісією рекомендовано перейменувати ряд вулиць Одеси на честь героїв України

Історико-топонімічною комісією рекомендовано перейменувати вулиці в Одесі на честь героїв України:

вул. Марії Демченко - на честь Дениса Максишка, вул. Якутську – на честь Ігоря Бедзая, вул. Махачкалинську - на честь Віталія Блажка,  вул. Каманіна - на честь Валерія Самофалова. 

Про цк повідомляє сайт мерії Одеси.

Під час електронного обговорення одесити підтримали перейменування вищезазначених топонімів на честь героїв України.

Денис Максишко - старший лейтенант Збройних Сил України, уродженець м. Запоріжжя. 3 2014 року воював у складі Добровольчого українського корпусу «Правий Сектор», у 2017 р. розпочав службу у 28-й окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу. Служив командиром самохідної артилерійської батареї. У березні 2022 року в районі населеного пункту Прибузьке Миколаївської області військові під його керівництвом знищили російський блокпост, вивели з ладу техніку та знищили частину особового складу. Але під час переміщення в район запасних вогневих позицій потрапили під
обстріл ворожої артилерії та авіації. Максишко загинув 14 березня 2022 року  під  Миколаєвом. 17 березня 2022 року похований у селі Візирка Одеської області.

Ігор Бедзай – полковник Військово-Морських Сил Збройних Сил України, бойовий льотчик 1-го класу. Бедзай - уродженець Миколаєва. У 2014-2019 рр. очолював 10-ту морську авіаційну бригаду. У 2014 році, ризикуючи життям, забезпечив перебазування із заблокованого російськими військами аеродрому в
Новофедорівці (Крим) до Миколаєва 10 одиниць авіаційної техніки. У 2019 році був переведений на вищу посаду Командування ВМС до Одеси. 7 травня 2022 року загинув під час виконання пошуково-рятувальних завдань у районі гирла Дунаю. Похований у Миколаєві. Ім'я Ігоря Бедзая присвоєно 10-й морській авіаційній бригаді.

Віталій Блажко -  майор, старший офіцер снайперської групи спецпризначення окремого загону «Азов», учасник АТО та операції Об’єднаних сил, а також повномасштабної війни проти України 2022 року. Загинув під час оборонного бою на території металургійного комбінату «Азовсталь» міста-героя Маріуполя 8 травня 2022 р. За перейменування вулиці Махачкалинської, на якій мешкав Віталій Блажко, клопотали командування військової частини 3057 Національної гвардії України та голова ГО "Об'єднання добровольців Одещини".

Валерій Самофалов - матрос 35-ї бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, уродженець Мелітополя. Вперше в історії російсько-української війни матрос Валерій Самофалов збив одразу три ворожих гвинтокрили Мі-35 за допомогою ПЗРК «Ігла». Воїн загинув 18 березня 2022 року внаслідок удару російських військ ракетами типу «Калібр» по казармі з військовослужбовцями в місті Миколаїв. Похований на Алеї Героїв на кладовищі «Західне» в Одесі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews