Одеська єпархія УПЦ: Ми завжди були і будемо зі своїм народом

Два роки тому наше життя змінилося на «до» і «після». 24 лютого 2022 року для всіх українців було насправді страшним та ніхто не розумів, що буде далі. Наш Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Онуфрій записав відеозвернення, де засудив агресію рф і попросив їх владу припинити ці військові дії, але, на превеликий жаль, його не було почуто. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Одеської єпархії УПЦ.

З першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну у храмах єпархії розпочали цілодобову молитву перед Касперівською іконою Божої Матері, де і сьогодні моляться за мир в Україні.

Також, Владика митрополит Агафангел звершив історичну хресну ходу по місту Одесі з Касперівською іконою Божої Матері. Після цього протягом 2 тижнів погодні умови не сприяли висадці ворожого десанту в Одесі.

Велика гуманітарна місія була звершена протягом двох років: Румунська, Польська та інші Православні церкви допомагали в цьому.

Одеська єпархія УПЦ не залишила і біженців, які були примушені залишити свої домівки і втікали від смерті. З благословення митрополита Агафангела, монастирі приймали їх, годували, надавали психологічну та матеріальну допомогу.

Все це робили і продовжують робити, тому що Одеська єпархія УПЦ завжди була і буде зі своїм народом.

«Дякуємо всім тим, хто брав участь у допомозі нужденним, молимося Господу Богу і просимо Його, щоб якнайшвидше закінчилася кровопролитна війна, яка вже два роки тероризує наших громадян», - наголосила єпархіальна прес-служба.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews