Міська влада Одеси розбудовує систему комплексної допомоги дітям з порушенням розвитку та їх сім’ям

В Одесі провели велику науково-практичну конференцію “Одеса за раннє втручання”. Захід об'єднав представників міської влади, медичних установ та закладів соціальної сфери, громадських активістів та батьків дітей, які отримують послугу раннього втручання.

“Кожна сім'я, в якій зростає дитина, яка потребує допомоги фахівців для свого найкращого розвитку, не має залишатися наодинці зі своїми проблемами. Сьогодні міська влада Одеси розбудовує комплексну систему раннього втручання, щоб забезпечити якісними та доступними послугами всі сім'ї, які цього потребують”, — зазначила заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега.

Послуга раннього втручання надається сім'ям з дітьми віком від народження до чотирьох років, які мають виявлені порушення, або мають біологічний чи соціальний ризик виникнення порушень розвитку. Тобто цей вид допомоги передбачає не лише роботу з дитиною, а й комплексні медико-соціальні послуги та психологічну підтримку для всієї сім'ї.

Як повідомляє сайт мерії Одеси, метою раннього втручання є максимальне сприяння розвитку дитини та її адаптація в повсякденне життя, а також підвищення компетентності батьків. У партнерстві з батьками фахівці команди раннього втручання, серед яких є лікар, психолог, логопед, фізичний терапевт тощо, допомагають в організації щоденних справ сім’ї з дитиною та подоланні труднощів у буденному житті.

Під час конференції був представлений досвід медичних закладів, які вже надають послугу раннього втручання, а також результати навчання фахівців з цього виду допомоги, яке було проведено минулого року для лікарів та медсестер дитячих міських поліклінік №3, №4 і №5. Також учасники конференції обговорили перспективи подальшого розвитку системи раннього втручання у співпраці з батьківськими організаціями.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews