В Одесі планується запуск муніципального автобусного маршруту, що з’єднає вул. Паустовського із центром міста

Мер Одеси Геннадій Труханов провів нараду щодо розвитку транспортної системи та організації дорожнього руху в умовах воєнного стану.

Проведений детальний аналіз наявного стану дорожньо-транспортної системи та місць концентрації ДТП, згідно з яким розроблені заходи з підвищення безпеки руху та комфорту переміщення.

Щодо результатів: місто повністю перейшло на технологію нанесення дорожньої розмітки холодним пластиком, що збільшує термін її експлуатації. Впроваджуються сучасні засоби стримування швидкості руху.

Також окрему увагу приділено розвитку веломережі та паркувального простору. Наразі у наявності 1200 машиномісць, що приносять в бюджет Одесі 650 тис. грн щомісячно.

У 2024 році заплановане збільшення місць для паркування не тільки в історичній частині, а й в інших районах міста.
Вже цього року Одеса матиме інструменти для евакуації безхазяйних автівок та транспортних засобів, що суттєво заважають дорожньому руху,  інформує сайт мерії.

Продовжується збільшення парку електротранспорту та організація виділених смуг руху громадського пасажирського транспорту.

До того ж планується запуск муніципального автобусного маршруту, що з'єднає вул. Паустовського із центром міста.

Було проведено нараду із приватними перевізниками та знайдене порозуміння щодо необхідності оновлення рухомого складу маршрутних автобусів.

У пріоритетні напрямки розвитку мер Одеси Геннадій Труханов також поставив продовження цифровізації різних галузей життєдіяльності міста, зокрема й транспортної системи.
Муніципальний Департамент інформації та цифрових рішень займатиметься розвитком наявних систем з інтеграцією до загальноміської платформи операційного управління міста 24/7 нових сервісів та інструментів, що з'являться у 2024 році.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews