Одеситів просять повідомляти про безпритульних

Комунальна установа «Одеський міський центр реінтеграції осіб без визначеного місця проживання» навіть в умовах воєнного стану продовжує надавати безоплатні соціальні послуги бездомним особам та особам, звільненим з місць позбавлення волі.

Діяльність Центру спрямована на відновлення втрачених прав вказаної категорії громадян та повернення їх до самостійного повноцінного життя. Центр дає можливість реалізувати їхні права, гарантовані Конституцією України, а також сприяє запобіганню поширенню інфекційних захворювань.

У зв’язку з погіршенням погодних умов комунальну установу переведено на цілодобовий режим роботи.

Наразі Центр розрахований на одночасне перебування до 94 осіб (чоловіки) без визначеного місця проживання за адресою: вул. Ціолковського, 1 та до 80 осіб (жінки) - за адресою: Балтська дорога, 2.

У Центрі створені необхідні соціально-побутові умови: ліжко-місце, користування душем та пральнею, комплектом постільної білизни; одягом та взуттям (за наявністю), забезпечення дворазовим гарячим харчуванням.

Також у відділенні за адресою: вул. Ціолковського, 1 є можливість скористатися душем та переодягнутися без зарахування до Центру як чоловікам, так і жінкам.

На базі Комунальної установи працюють пункти першої медичної допомоги для бездомних громадян. Придбані ліки та перев’язочний матеріал, дезінфікуючі засоби, медичні маски.

Усім підопічним Центру та особам, які поступають до Установи, проводиться щоденний вимір температури. При наявності підстав, особи направляються на амбулаторне та стаціонарне лікування до медичних закладів міста.

Спільно з благодійними, громадськими організаціями здійснюється патрулювання місць потенціального скупчення бездомних осіб для направлення цієї категорії до Центру.

Водночас організована робота телефонної лінії для отримання інформації про бездомних осіб, які потребують допомоги. Кожне отримане повідомлення відпрацьовують працівники зазначеної Комунальної установи.

Якщо ви бачите бездомну особу - не проходьте повз! Звертайтеся до Одеськогого міського центру реінтеграції осіб без визначеного місця проживання:

- жіноче відділення за адресою: Балтська дорога, 2 (зуп. "Ярмаркова площа"), тел:: 705 32 17 (цілодобово);

- чоловіче відділення за адресою: вул. Ціолковського, 1 (зуп. "З-д Шустов"), тел.: 732 61 85 (цілодобово), 732 40 18 з 9:00 до 17:00.

Соціальні мережі: https://www.facebook.com/centrreintegracii

Не залишайтеся байдужими до людей, які опинилися у важких життєвих обставинах!

Довідка

Крім мінімальної соціальної допомоги, бездомні громадяни також мають змогу звернутися до Комунальної установи «Одеський міський центр обліку бездомних громадян» за допомогою:

- у відновленні документів;

- у реєстрації місця проживання;

- психологічною допомогою;

- первинною медичною допомогою;

- у наданні інформації;

- у консультуванні.

Комунальна установа «Одеський міський центр обліку бездомних громадян»: м. Одеса, Балтська дорога, 2, ІІ поверх, тел.: 705 32 27, е-mail: mcobg@dpsp.omr.gov.ua
Таку інформацію поширив сайт мерії Одеси.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews