Житель Одеської області сів за кермо і під час переслідування допустив перекидання автомобіля

Подія сталася неподалік села Писарівка Кодимської міської територіальної громади. Керманич «ВАЗу», помітивши службовий автомобіль групи реагування патрульної поліції, різко здав назад, розвернувся та на великій швидкості почав тікати від правоохоронців.

Почавши переслідування порушника ПДР, останній вимоги поліцейських про зупинку транспортного засобу ігнорував, здійснював аварійно-небезпечні маневри, внаслідок чого на польовій дорозі не впорався з керуванням та допустив перекидання автівки.

З місця події каретою швидкої допомоги до лікарні було доставлено водія та його пасажира. Пасажир після надання йому медичної допомоги самовільно залишив медичний заклад, а керманича легковика з політравмою переведено до одного з медичних закладів Одеси.

«Причиною такої поведінки водія «ВАЗу» стало те, що він перебував за кермом транспортного засобу без водійського посвідчення, якого взагалі не мав, та у стані сп’яніння. У лікарні в нього були відібрані біологічні зразки, аналіз яких показав в його крові 0,68 проміле алкоголю. Відносно правопорушника складені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), ч. 1 ст. 126 (керування ТЗ без відповідних документів на право керування таким ТЗ), ч. 5 ст. 126 (керування транспортним засобом без відповідних документів на право керування таким ТЗ повторно протягом року), ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження ТЗ) та ст. 122-2 (невиконання вимог поліцейського про зупинку ТЗ) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - прокоментував подію начальник відділу поліцейської діяльності № 1 Подільського районного управління поліції Василь Варшавський та повідомив, що правопорушник вже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за подібні правопорушення, однак належних висновків для себе не зробив.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews