Одеситу повідомили про підозру

Правоохоронці викрили жителя Одеси в організації незаконного виїзду з України чоловіків призовного віку. Зловмиснику повідомили про підозру та взяли його під варту. Чоловіку загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили одесита співробітники відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1, управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області, Державної прикордонної служби України та УСБУ в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці встановили, що фігурант, працюючи у змові з невстановленими наразі особами, в одному із месенджерів підшукав двох військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли виїхати з України, але обмежені у цьому праві у зв’язку з воєнним станом, і запропонував їм свої послуги «гіда» до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску за винагороду п’ять тисяч доларів США.

Отримавши згоду, зловмисник проконсультував «клієнтів» стосовно їхнього подальшого маршруту, що мав складатися з поїздки на автомобілі та пішої подорожі лісосмугою, і взяв із них завдаток по тисячі доларів з кожного. Ще по чотири тисячі доларів він звелів підготувати та сфотографувати, щоб переконатися у їх наявності. Другу частину грошей чоловіки мали заплатити «провідникові» по прибуттю до Молдови.

В обумовлений день чоловіки зустрілися у Київському районі Одеси зі зловмисником, де, за його вказівкою, розмістилися в автомобілі і вирушили в дорогу. Втім, до місця, де мала б початися їхня піша подорож, вони не доїхали: співробітники правоохоронних органів затримали їх в одному із пунктів пропуску на трасі Київ – Одеса та припинили протиправну діяльність фігуранта.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання та в автомобілі правопорушника, поліцейські вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до злочину.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, вчинені за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 805200 грн. Слідство триває. Правоохоронці встановлюють повне коло причетних до злочину осіб.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews