Після потужних дощів в Одесі підтоплено Спасо-Преображенський собор, який зазнав руйнувань внаслідок влучання ворожої ракети

Внаслідок сильного дощу з 10 на 11 листопада було підтоплено Спасо-Преображенський собор, що раніше зазнав значних руйнувань під час російської ракетної атаки влітку цього року. Про це повідомив телеграм-канал Одеса офіційно.

Надмірне зволоження конструкцій собору може призвести до подальших руйнувань, тому проведення робіт з консервації собору є наразі надзвичайно нагальним питанням.

Нагадаємо, що у соборі, з благословення Митрополита Одеського та Ізмаїльського, вже проведені значні роботи з консервації споруди. Одесити продовжують жертвувати на ці роботи.

Тим часом, у жовтні 2023 року Італія та Україна підписали угоду про допомогу у проведенні відновлювальних робіт на Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Як раніше наголошував мер Одеси Геннадій Труханов, треба якнайшвидше виробити механізми, які б дозволили врахувати законодавчі норми Італії та України та одночасно забезпечили можливість італійським партнерам надати реальну допомогу у консервації та подальшому відновленні Спасо-Преображенського собору.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews