Скандал в Одеській області: справа про схему видачі «білих білетів»

Чиновницю в Одеській області відправили під домашній арешт. Про це йдеться у публікації на сайті «Антикорупційний вимір», посилання на яку опублікував на власній сторінці у соцмережі Фейсбук депутат Нерубайської сільради Анатолій Скурчак.

У статті йдеться про те, що начальницю управління соціального захисту та охорони здоров`я Нерубайської сільської ради суд відправив під домашній арешт до 5 грудня 2023 року. Також жінку зобов’язали носити електронний браслет.

Як відомо з тексту судової ухвали, мова про справу щодо військовослужбовця та чиновниці, які організували схему зняття із військового обліку громадян України призовного віку. З обліку чоловіків знімали шляхом визнання їх непридатними до проходження військової служби.

Йдеться про справу відкриту 28 серпня поточного року і отримання хабаря в розмірі 12 тисяч доларів, яку розслідує ДБР. Тож це, ймовірно, справа про схему видачі «білих білетів» депутатам та їхнім близьким, про яку «Антикорупційний вимір» повідомляв раніше.

З судової ухвали можна дізнатися багато цікавих подробиць. Зокрема, викрили підозрюваних через те, що вони запропонували послуги «не тому клієнту». Тобто, один з чоловіків, якому запропонували уникнути служби в ЗСУ за 12 тисяч доларів начебто погодився, але насправді звернувся до правоохоронців, які й задокументували передачу коштів.

Підозрюваним у справі, окрім начальниці управління соціального захисту та охорони здоров`я Нерубайської сільської ради є військовослужбовець. Про нього відомо, що він має звання молодшого сержанта та перебував на посаді командира відділення. Слідчі вважають, що він діяв за за попередньою змовою із невстановленими на даний час військовими посадовими особами

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews