Жителів Одеської області закликали не замовчувати факти домашнього насильства

33-річний громадянин, будучи у нетверезому стані, систематично словесно ображав та принижував свою співмешканку. Після кожного конфлікту потерпіла викликала правоохоронців, які за вчинення домашнього насильства складали відносно кривдника адміністративні матеріали за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виносили термінові заборонні приписи, проводили профілактичні бесіди щодо недопущення подібних вчинків у подальшому, попереджали про можливість настання кримінальної відповідальності, якщо він не змінить свого ставлення до жінки.

Суд неодноразово призначав правопорушнику покарання у вигляді штрафу. Однак на шлях виправлення він ставати не хотів та продовжував ображати цивільну дружину. Тому за систематичне вчинення домашнього насильства поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«На підставі зібраних доказів слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у домашньому насильстві, а саме в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебував у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушення чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років», - розповіла старша слідча відділення поліції № 1 Березівського районного відділу поліції Оксана Фіткаленко.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати факти домашнього насильства, а повідомляти про них на спецлінію поліції «102» або на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства за номером 116123 чи на Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей за номером 1547.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews