Геннадій Труханов зробив термінову заяву: Ми на порозі руйнації

Темі можливого позбавлення громад «військового» ПДФО з 1 жовтня присвятив своє повідомлення на власній сторінці у соцмережі Фейсбук мер Одеси Геннадій Труханов. За його словами, на жаль, бюджетний комітет Верховної Ради України підтримав вилучення. Вже з 1 жовтня. «А це не лише кошти від військових частин, але й кошти, що й в мирний час надходили до міського бюджету від силовиків, правоохоронних органів тощо.

Якщо Парламент проголосує «за», то вже цього року бюджет Одеси буде позбавлений біля 400 млн гривень. А наступного - десь 1,3 млрд грн. На додаток, є намагання позбавити ще й 4% ПДФО, які були надані в якості компенсації громадам ціни газу для проходження опалювального сезону! Тобто у 2024 році бюджет Одеси одномоментно "схудне" майже на 2 млрд гривень. Це, практично, весь бюджет розвитку», - пише мер.

Геннадій Труханов зазначив, що наразі з бюджету міста військовим та силовим структурам виділено майже 900 млн гривень, і сума допомоги збільшуватиметься. «Але, якщо нашу громаду позбавлять частини основної статті доходів, ми взагалі не зможемо допомагати військовим! Як і навряд чи зможемо проводити реабілітацію ветеранів та гідно вшановувати пам’ять загиблих захисників. А також можна забути про допомогу постраждалим від наслідків ракетних атак, про відновлення зруйнованих ворогом та аварійних будинків. Ремонт ліфтів. Про ремонт і обладнання укриттів та енергетичну безпеку. Я вже не кажу про ремонт доріг та зруйнованого покриття.
Все, що ми зможемо забезпечити - тільки захищені законом статті видатків і, дай-то Бог, пройдемо опалювальний сезон. А деякі громади і ці видатки без «військового» ПДФО не витягнуть.

Ми на порозі руйнації системи, завдяки якої вистояли останні півтори року».

Мер Одеси повідомив, що підготовлено звернення Асоціації міст України до народних депутатів, Уряду та Президенту України. «Ми просимо зберегти та посилити ефективну систему оборони України, яка сформувалася з 24 лютого та дозволила ЗУПИНИТИ «другу армію світу». А саме - зберегти в доходах місцевих бюджетів «військове» ПДФО та 4% ПДФО компенсації на опалення, а також підтримати законопроєкти, що легалізують допомогу органів місцевого самоврядування Об'єднаним силам Збройних Сил України».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews