В Одесі зловмисник непомітно викрав у дідуся смартфон вартістю 5500 гривень

В Одесі поліцейські викрили трьох чоловіків, які зазіхнули на чуже майно. Предметом посягання зловмисників стали мобільні телефони місцевих жителів, їхні документи та гроші. Правопорушникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Одним із правопорушників виявився раніше судимий за наркозлочини 27-річний містянин. Він випадково зустрівся на вулиці Мечникова зі знайомим, а під час розмови, взяв у нього телефон, щоб допомогти налаштувати додатки. Коли ж власник мобільника відволікся і відвернувся, зловмисник тихцем зник разом з його гаджетом. Телефон вартістю 1500 гривень чоловік думав здати до ломбарду, але не встиг: поліцейські викрили правопорушника того ж дня і вилучили у нього викрадене майно.

А 38-річний одесит, йшовши вулицею Садовою, побачив на лавочці дідуся, а поруч з ним мобільний телефон. Зловмисник непомітно викрав смартфон вартістю 5500 гривень, яким планував користуватися особисто. Поліцейські за кілька годин встановили особу правопорушника, а викрадене майно повернули власнику.

Ще одним із тих, хто посягнув на чужу власність, став 42-річний місцевий житель. Гуляючи містом, чоловік знайшов банківську картку, яку власник того дня загубив. Замість того, щоб віднести її до фінансової установи, зловмисник пішов витрачати кошти у різних магазинах Приморського району. Правоохоронці встановили, що правопорушник за допомогою безконтактної оплати витратив більше 6000 гривень, а картку викинув. В ході слідства він відшкодував потерпілому завдані збитки.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом прокурорів Приморської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у таємному викраданні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, а останньому – ще й у привласненні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів. Дані правопорушення кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою їхні санкції – до восьми років позбавлення волі.

Слідство триває. На час його проведення суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді нічного та цілодобового домашнього арешту.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews