В Одеській області виявлено небезпечну хворобу

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб, сьогодні епідемічна ситуація з інфекційними захворюваннями в області залишається нестійкою, і гострі кишкові інфекції становлять понад 70% у загальній структурі інфекційних захворювань, за винятком грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.

Як зазначають спеціалісти, середньодобова реєстрація випадків захворювань збільшилась з 35 до 50. За тиждень захворюваність зросла на 40%, і серед них переважна більшість – це діти (до 70%).

В той же час, продовжується щотижневий моніторинг циркуляції холерного вібріона на об’єктах довкілля, а також обстеження хворих з дисфункцією кишкового тракту. На щастя, за результатами моніторингу холерного вібріона не виділено.

Увага! На сьогодні не реєструються особливо небезпечні інфекції, такі як бруцельоз, сибірська виразка, туляремія, лихоманка КУ. Але! Реєструється лептоспіроз, який належить до найпоширеніших зоонозних захворювань. За даними World Health Organization (WHO) у світі щорічно реєструється понад 500 тисяч випадків цієї хвороби.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews