Житель Одеської області згвалтував жінку та намагався її спалити

Поліцейські розшукали зловмисника, затримали його та оголосили про підозру у вчиненні злочинів відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 2 ст. 15, п. п. 4, 6, 9, 10 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство). За вчинене правопорушнику може загрожувати довічне позбавлення волі.

Встановлено, що серед ночі зловмисник, сподіваючись знайти щось цінне для себе, проник через незачинені двері до будинку 54-річної односельчанки. Аби придушити намагання господині чинити опір, чоловік пригрозив їй фізичною розправою, а для підсилення тиску запальничкою підпалив на ній одяг. Правопорушник забрав у жінки заощадження у сумі 300 гривень та мобільний телефон. Однак на цьому він не зупинився й зґвалтував потерпілу. Аби приховати злочини, зловмисник спробував вбити потерпілу. Зв’язавши жінці руки простирадлом, він повалив її на підлогу, закидав одягом і підпалив. А потім втік із чужим майном.

На допомогу потерпілій прибіг сусід, почувши її крики. Він же викликав поліцію.

Вже на ранок поліцейські розшукали зловмисника і затримали в процесуальному порядку. В нього вилучили речові докази - телефон та кошти, отримані злочинним шляхом.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаним з проникненням у житло, вчиненому в умовах воєнного стану, зґвалтуванні та закінченому замаху на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інше кримінальне правопорушення, поєднане із зґвалтуванням. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 152 та ч. 2 ст. 15, п. п. 4, 6, 9, 10, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне правопорушнику загрожує довічне позбавлення волі», - розповів старший слідчий слідчого відділу Білгород-Дністровського районного відділу поліції Тарас Петренко.

Слідство триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews