З банківських рахунків одеситів зникали гроші

Слідчі спільно з оперативниками управління протидії кіберзлочинам провели санкціоновані обшуки у приміщеннях кол-центрів, розташованих на території Приморського району Одеси, звідки вилучили більше 60 комп’ютерів та ноутбуків, а також інші речі, що становлять інтерес для слідства.

З метою заволодіння коштами громадян зловмисники обладнали офіси Sip-телефонією та електронно-обчислювальною технікою. Телефонуючи громадянам та видаючи себе за співробітників різних фінансових установ за допомогою мережі Інтернет та підготовлених мовних модулей, правопорушники повідомляли, що з їхніх рахунків нібито хтось несанкціоновано списує гроші, і просили конфіденційні дані банківських карток, щоб нібито заблокувати їх і зупинити незаконне втручання. Щойно шахраї отримували від довірливих громадян інформацію щодо номерів та строку дії банківських карток, CVV-коду та ПІН-коду – відразу знімали з рахунків гроші.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у приміщеннях кол-центрів, розташованих на території Приморського району Одеси, звідки вилучили більше 60 комп’ютерів та ноутбуків, а також інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Заходи поліцейські проводили в рамках провадження, розпочатого за статтею 190 Кримінального кодексу України щодо шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Триває слідство, - повідомляє поліція.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews