В Одеській області, у години нестерпної спеки, перевантажені фури нищать дорогу

На трасі М-15 (Одеса-Рені) продовжує панувати справжній хаос, адже рух автівок пустили на повний самоплив. Через майже повну відсутність контролю порушення правил дорожнього руху трапляються на кожному кроці, від чого — затори та чисельні аварії. До редакції “Бессарабії INFORM” звернувся мешканець Ізмаїлу Р., який через особисті обставини протягом тижня щодня їздив до обласного центру. Обурений станом траси, він поділився фотографіями повного свавілля.

За словами Р., перше, що впадає в очі, це абсолютно безконтрольний рух завантажених та навіть перевантажених фур у спеку, що у період з 10 до 18 години було офіційно заборонено ще 10 липня усім великовантажним автомобілям загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн. Контролювати це взяли на себе зобов’язання правоохоронці разом з іншими профільними службами. Проте на дорогах ні тих, ні інших просто немає ані вдень, ані вночі!

“Можливо, один, ну два рази було б випадковістю. Але жодного патрульного автомобіля від Ізмаїлу до Маяк протягом тижня – це вже закономірність. Хоча і в Маяках бачив всього одну патрульну автівку. А хіба не безкарність породжує злочини? Потім ми дивуємося, звідки в нас стільки аварій, і чому так швидко псується дорога”, – обурюється наш співрозмовник.

Від нескінченного потоку вантажівок на трасі у шалену спеку один за іншим утворюються затори — загалом через дрібниці: хтось зазіхався на світлофорі або переїзді, хтось у непризначеному місці раптово з’їхав на узбіччя, загородивши частину проїзду, хтось когось невдало підрізав. І дорога, яка має займати близько трьох годин, розтягується на чотири чи навіть більше. І це у нестерпну спеку.
“Фурам дозволили їхати навіть у комендантську годину. Ввечорі дорога не така навантажена, вночі взагалі пуста. Але ні, намагаються проскочити. Чому? Тому що вдається! Розумію, що водіям вантажівок кортить скоріше доїхати до пункту призначення, але скільки ж наслідків у цих бажань”, – зітхає Р.

На фото, які надіслав нам Р., фури, перевантажені настільки, що просіли, мчать розпеченою дорогою, вилітають на зустрічку, притискаються одна до одної, унеможливлюючи обгін. Всі інші учасники руху вимушені якось варіювати. Бачимо навіть рейсові автобуси, які вимушені об’їжджати колапс узбіччям, аби бодай приблизно вкластися у графік руху.

Звертаємося до наших читачів. Якщо правоохоронці не патрулюють найголовнішу трасу Бессарабії за власною ініціативою, варто їх викликати. Тож, сміливо телефонуйте на “102”, якщо побачите завантажену фуру у заборонені години.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews