В Одесі навіть після пострілів нетверезий чоловік бив поліцейського

Попередньо встановлено, що коли поліцейський перебував поза службою після добового чергування, на вулиці до нього почав прискіпуватися малознайомий чоловік у стані алкогольного сп’яніння. На ґрунті давнього конфлікту громадянин спровокував конфліктну ситуацію, почав чіплятися до правоохоронця і застосовувати до нього фізичну силу.

З метою самозахисту поліцейських дістав належний йому пристрій для відстрілу гумових куль та здійснив декілька пострілів у бік чоловіка, два з яких влучили у його тулуб. Навіть після цього той продовжив бити правоохоронця. Усе це знімав на камеру телефона товариш ініціатора сутички.

На місце події були викликані «швидка», слідчо-оперативна група відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1, працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань, управління головної інспекції ГУНП в Одеській області та Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Лікарі діагностували громадянину, у якого поцілив поліцейський, травматичне пошкодження передньої черевної стінки та грудної клітки. Обох учасників конфлікту перевірили на стан сп’яніння – правоохоронець був тверезий, а в організмі цивільного чоловіка виявили 1,50 проміле алкоголю.

Співробітники ТУ ДБР розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, а ГУНП в Одеській області – службове розслідування. На час його проведення поліцейського відсторонили від виконання службових обов'язків.

Позиція керівництва поліції чітка, принципова і непохитна: жоден випадок неправомірних дій правоохоронців не повинен залишитися поза увагою. Йому має бути надана об’єктивна оцінка, а винні особи повинні бути притягнуті до відповідальності і звільнені з лав правоохоронних органів.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews