Одесити можуть опинитися на лінії надзвичайної небезпеки

Найближчим часом в Одесі планують відкрити пляжі, проте військове керівництво вважає, що повне відкриття пляжних територій є недоречним. Про це у коментарі Суспільному повідомила начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк. Глава пресцентру зауважила, що позиція військового керівництва незмінна: узбережжя Чорного моря – це лінія охорони та оборони, а також лінія надзвичайної небезпеки.

Російські кораблі знаходяться досить далеко від берегів, які сьогодні контролює Україна, проте абсолютно виключати ймовірність висадки ворожого десанту ніхто не може.

Водночас оздоровлюватись на пляжах можна, якщо буде вжито додаткових заходів безпеки та підготовлено ділянки для безпечного відпочинку. Також Гуменюк зазначила, що питання з мінною небезпекою у Чорному морі не вирішене, а після припинення дії "Зернової угоди" росіяни оголосили про додаткове замінування водойми.

Як пише портал Вгороде, перевірити цю інформацію неможливо, проте з початку цього року до берегів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей винесло вже понад 30 мін, а захисні сітки недостатньо надійний засіб від вибухівок. "Я особисто не знаю таких сіток, які можуть бути гарантом того, що міна не здетонує. Тим більше, що морські і якірні міни мають досить чутливий елемент і їх підрив у воді може спричиняти гідроудар у самій товщі води до 1 кілометра, а розліт уламків до 200 метрів, тому від них треба буде триматись досить далеко", – сказала представниця ОК "Південь". Крім того, варто враховувати, що наслідки від підриву Каховської ГЕС також не повністю вичерпані: сміття може залягати на глибині або дрейфувати в морі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews