В Одесі на лаву підсудних відправили організовану злочинну групу

Поліцейські відправили на лаву підсудних організовану злочинну групу, яка займалась розповсюдженням наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів на території Одеси. Організаторка наркобізнесу – киянка. На неї працювали дві подружні пари з Одеси та Одеської області.

Усім п’ятьом членам угруповання правоохоронці висунули обвинувачення за частиною 3 статті 307 та частиною 4 статті 321 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та припинили протиправну діяльність чоловіків і жінок віком від 24-х до 44-х років співробітники Управління стратегічних розслідувань Одеській області ДСР НПУ спільно з працівниками відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Під час слідства правоохоронці встановили, що організаторка угруповання забезпечувала доставку з Києва до Одеси великих партій метадону та димедролу, за допомогою інтернет-ресурсів підшукувала покупців на незаконний товар, приймала замовлення та оплату від клієнтів, виплачувала грошову винагороду своїм спільникам.

Сімейна пара з Одеського району, яка входила у стійке злочинне об'єднання, відповідно до своїх обов’язків, зберігала заборонені речовини за місцем мешкання, подрібнювала, змішувала, фасувала і передавала цивільному подружжю з Одеси, що виконувало обов’язки кур'єрів-закладчиків.

Правоохоронці задокументували декілька фактів безпосереднього збуту зловмисниками вищевказаних заборонених речовин. Крім цього, під час проведених санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів, у їхніх транспортних засобах та орендованих квартирах поліцейські виявили та вилучили готовий до збуту товар вартістю, за цінами «чорного ринку», 215 тисяч гривень, а також спеціальне обладнання та засоби для фасування, банківські картки, мобільні телефони та інші докази злочинної діяльності угруповання.

«На підставі висновку експертів та інших зібраних в ході слідства доказів слідчі під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення у незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичного засобу та сильнодіючого лікарського засобу в особливо великих розмірах, вчиненому повторно, організованою групою. Ці злочини кваліфікуються за ч. 3 ст. 307 та ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти скеровані до суду. Правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Організаторка з одним спільником перебувають у слідчому ізоляторі, двоє підозрюваних вийшли з СІЗО, сплативши визначену судом заставу, одна жінка – під домашнім арештом», - розповіла старша слідча відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області Олена Сарсакова.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews