Одеситів запросили на спільну молитву за мир та перемогу

18 липня Православна Церква вшановує день пам’яті святителя Інокентія архієпископа Одеського, Мешканців міста запросили на богослужіння цього понеділка, о 17:00, а також у вівторок, 18 липня, у Спасо-Преображенский кафедральний собор міста Одеси. ⛪️

Помолимося разом з нашим духовенством та єпископатом, попросимо святителя Інокентія, щоб його молитвами Господь дав духовних і тілесних всім православним християнам, а також щоб скоріше настав мир та Перемога», -йдеться у повідомленні прес-служби Одеської єпархії УПЦ..

Як відомо з історії, саме святитель Інокентій два століття тому організував хресні ходи з іконою Божої Матері «Касперівська» та, коли ворожі флоти підійшли до берегів Одеси, то він разом з духовенством та вірянами невпинно просили Божу Матір, щоб Вона врятувала Одесу. І саме в день хресної ходи на місто опустився двотижневий туман, який не дав ворогу можливості бомбити місто, і саме з того часу всі віруючи одесити вважають «Касперівську» ікону Божої Матері Покровителькою Одеси та всього Півдня України.

Новітня історія також показала всім диво врятування міста Одеси від ворожого флоту рф.

24 лютого розпочалося широкомасштабне вторгнення військ рф до України і рано вранці 25 лютого митрополит Агафангел разом з духовенством взяли ікону Божої Матері «Касперівська» зі Свято-Успенського собору і проїхали 3 години навколо міста з цієї чудотворною іконою, молячись за мир в Україні і, щоб Божа Матір зберігла своє місто, і буквально наступного дня на морі піднявся дуже великий шторм, який вирував майже два тижні, що не дало можливості окупантам зробити вилазку десанту на узбережжя Одеси та області, а два тижні підготовки дали змогу нашим Збройним силам України збудувати лінію оборони та зустрічати агресора в повній бойовій готовності.

Прес-служба Одеської єпархіїтУПЦ нагадала, що з благословення митрополита Агафангела з 24 лютого 2022 року триває безперервна молитва за мир та Перемогу України перед чудотворним «Касперівським» образом Божої Матері в Свято-Успенському соборі м. Одеса.

Щодня та вночі духовенство та ченці моляться перед іконою Пресвятої Богородиці і просять Її захисту та допомоги.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews