Поради одеситам: як обрати «правильний» мед

Мед – продукт одночасно смачний та корисний. Щоправда, багато дієтологів не рекомендують його через високу калорійність. Але, все ж таки він менш калорійний, ніж цукерки або тістечка. І при цьому є повністю натуральним та містить багато різних корисних для організму речовин.

Однак недобросовісні продавці можуть підсунути вам штучний чи неякісний мед. Як же убезпечити себе від такого обману?

Один із варіантів – користуватися послугами перевіреного продавця. Якщо мед продає людина, у якої ви вже щось купували і залишилися задоволені якістю, можете купити у неї. Але це не дає стовідсоткової гарантії.

Другий варіант - візуальна оцінка меду при покупці. Поради, які ми дамо вам, дозволять бути майже на 100 відсотків впевненими, що ви купуєте хороший мед.

Оцінка меду у банках

1. Колір «правильного» меду буде однорідним, без плям. "Неправильний" мед може бути каламутним, смугастим або з плямами.
2. Густота якісного меду рівномірна. Неякісний розділяється на два шари, нижній шар густіше за верхній.
3. Якщо банку хорошого меду перевернути, спливе одна бульбашка. Якщо банку поганого – кілька дрібних.

Оцінка меду, що продається на розлив

Якщо ви натрапили на продавця, що розливає мед у банки на ваших очах, тоді можете перевірити якість таким чином:

1. Подивіться, як мед стікає. Якщо безперервним струменем, мед хороший. Якщо краплями – неякісний.
2. Візьміть крапельку меду та потріть між пальцями. Якісний продукт легко розітреться і вбереться в шкіру, поганий збереться грудочками.
3. Натуральний мед запашний і немає сторонніх запахів. Відсутність запаху чи запах карамелі показує, що з медом щось негаразд.

Універсальна порада

Почитайте в інтернеті про різні види меду: гречаний, акацієвий, падевий та ін. Оберіть кілька видів, які вам, судячи з описів, мають найбільше сподобатися. Запам'ятайте, якого кольору кожен із цих видів. А краще закачайте зображення у смартфон чи планшет. Потім у магазині чи на ринку, куди ви прийдете за покупками, подивіться, чи відповідає колір меду його виду. Якщо колір суттєво відрізняється від того, яким має бути, - значить, є висока ймовірність обману і не варто купувати мед у цьому місці.

Сподіваємося, що ці поради будуть вам корисні, і ви будете їсти лише якісний та натуральний мед. Смачного вам та доброго здоров'я.

Олена Камінська
Для «Погляд з Одеси»

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews