Одеська область: представник Ізмаїла став чемпіоном України 2023 року з більярдного спорту «Комбінована піраміда»

В Ізмаїлі під керівництвом Міністерства молоді та спорту України та Національної федерації «Федерація спортивного більярду України» відбувся чемпіонат України з більярду серед юніорів, юнаків та дівчат «Комбінована піраміда».

Змагання, що проходили на базі БК «Більярдний клуб» заводу РТО, зібрали спортсменів з Одеси, Дніпра, Кременчука, Кривого Рогу, Чернівців, Тернополя, Хмельницького, Чорткова, Ізмаїла віком від 2004 до 2010 років народження.

Головний суддя – суддя міжнародної категорії Ігор Мартинюк, головний секретар - суддя міжнародної категорії, директор дитячо-юнацького напрямку Національної федерації спортивного більярду України Олег Пудовкін.

Як повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, місто представляв кандидат в майстри спорту Єгор Лупой.

Заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов від імені Ізмаїльської міської ради та її виконавчого комітету привітав учасників чемпіонату на відкритті, та нагадав, що більярдний спорт в Ізмаїли має довгу історію, а на початку ХХІ століття опікувався вихованцями Ізмаїльського притулку:

«Вітаю з тим, що попри повномасштабну воєнну агресію російської федерації ми здатні проводити дуже цікаві та дуже плідні змагання. Ми дякуємо нашим ЗСУ за саму можливість зустрічатися. Те, що молоде покоління змагається, означає, що в нашої країни є майбутнє, і воно незалежне та талановите».

Чемпіонат завершився церемонією нагородження переможців.

КМСУ з Чернівців Марія Скочук (єдина дівчина серед учасників чемпіонату) отримала заохочувальний кубок.

Серед юнаків треті місця зайняли спортсмен з Тернополя Віталій Сенів та Мар’ян Чайка з Чорткова, «срібло» виборов Кирило Єрмак з Дніпра, а чемпіоном України 2023 року з більярдного спорту «Комбінована піраміда» став Арсеній Вовк з Кременчука.

Серед юніорів бронзовими призерами змагань стали представник Кривого Рогу Юрій Малиш та КМС з Хмельницького Кирило Трачук, "срібло" виборов спортсмен з Кривого Рогу Федір Жданов, а чемпіоном України 2023 року з більярдного спорту «Комбінована піраміда» став КМС з Ізмаїла Єгор Лупой.

На закритті змагань директор дитячо-юнацького напрямку Національної федерації спортивного більярду України Олег Пудовкін висловив вдячність за теплий прийом Ізмаїлу – майже всі учасники чемпіонату України потрапили в наше місто вперше та, як сподіваються, не в останнє, і це має бути відображеним у календарі спортивних подій на наступні роки. Щодо вражень та побажань, то головний суддя змагань Ігор Мартинюк зізнався, що вражений чистотою та затишком міста, та побажав розвитку та миру.

«Подібні заходи є ще одним свідоцтвом нашої незламності під час повномасштабної воєнної агресії росії проти українського народу», - переконаний мер Ізмаїла.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews