Геннадій Труханов: Ми маємо захистити одеську архітектуру від російських ракет

В Одесі відкрито інформаційну табличку, присвячену включенню історичного центру міста до Основного списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Цією іеформацією на власній сторінці у соцмережі Фейсбук поділився мер Одеси Геннадій Труханов.

У церемонії відкриття взяла участь Генеральний директор ЮНЕСКО пані Одрі Азулє, а також перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Галина Григоренко, Почесні громадяни міста, представники дипломатичного корпусу, одесити та гості Одеси.

«Напередодні вночі Одеса знов зазнала масованого удару «шахедами». Тож важливість роботи, яку проводить місто спільно з міжнародними партнерами, очевидна. Ми маємо захистити одеську архітектуру від російських ракет.

До речі, унікальність культурної спадщини Одеси відображена на стовпчику, на якому встановлено інформаційну табличку. З чотирьох боків нанесені різні орнаменти, що відображають різні епохи та культури: античний іонічний, східний, західно-європейський та традиційний український», - наголосив мер Одеси.

На думку Геннадія Труханова, всі ці культури створили той самий неповторний одеський колорит, який було номіновано до списку Всесвітньої спадщини. «І який світ має зберегти для наших нащадків».

https://www.facebook.com/gennadiytruhanov/videos/686258493504015

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews