Поліція Одеської області нагадали про відповідальність за порушення

У Подільському районі поліцейські перевірили дотримання водіями мототранспорту правил дорожнього руху.

Під час рейду правоохоронці закликали керманичів користуватися мотошоломами, не порушувати швидкісний режим, правила маневрування та паркування, дотримуватися режиму тиші у вечірній час і, безумовно, не сідати за кермо в нетверезому стані.

За підсумками одноденної перевірки поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності дев’ятьох правопорушників. Одного – за керування транспортним засобом без водійського посвідчення (ч. 2 ст. 126 КУпАП), двох – за нехтування засобами безпеки (мотошоломами) (ч. 5 ст. 121 КУпАП), ще двох – за відсутність державної реєстрації транспортних засобів (ч. 6 ст. 121 КУпАП), решту – за те, що не пред’явила для перевірки відповідні документи на право керування ТЗ (ч. 1 ст. 126 КУпАП). Серед правопорушників виявився і нетверезий водій, який понесе відповідальність, передбачену частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейські нагадали громадянам основні вимоги до водіїв мототранспорту. Зокрема зазначили, що ТЗ обов’язково повинні бути зареєстровані і що в Подільську це можна зробити у сервісному центрі, розташованому на вулиці Соборній, 202.

Перед початком подорожі потрібно обов'язково переконатися, що транспортний засіб знаходиться в технічно справному стані, обладнаний катафотами, покажчиками поворотів тощо.

Також поліцейські нагадали керманичам і про адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавчих актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, яка передбачена ст. 182 КУпАП.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews