Сестри жіночого монастиря УПЦ в Одесі стурбовані долею ченців Києво-Печерської лаври

Сестри Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря в Одесі звернулися до дружини Президента України Олени Зеленської та до усіх жінок - лідерів світу.

«Від імені насельниць монастиря, прихожан нашої обителі та вихованців мистецьких відділень Одеської духовної семінарії просимо вас захистити права віруючих українців на свободу віросповідання наданих нам Конституцією України.

Ми, чада Української Православної Церкви, на чолі з Блаженнійшим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм просимо вас звернути увагу на ситуацію, що склалася в нашій церкві та у Києво-Печерській Лаврі.

Це святиня, яка має велике значення для всіх нас. Усі ми причетні до її відродження. Усі ми відновлювали її красу і славу своїми молитвами, пожертвами і діяннями.

29 березня монахів Києво-Печерської лаври виселяють з їхньої рідної обителі. Але їм нікуди йти. Вони прийшли сюди 35 років тому зовсім молодими, коли Лавра перебувала у зруйнованому стані після безбожного радянського режиму.

Разом із лаврськими монахами ми теж піднімаємо свій голос на захист святої Лаври», - йдеться у відкритому зверненні.

Сестри з жіночого монастиря УПЦ в Одесі переконані, що у цій ситуації ми втрачаємо набагато більше ніж стіни Києво-Печерської Лаври. Мільйони парафіян втрачають надію на безпеку, право на свободу совісті та віросповідання. «Просимо почути голос народу. Почуйте наші молитви».

https://www.facebook.com/100033737056420/videos/701507241752250

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews