Поліція закликала одеситів бути особливо уважними

В Одесі поліцейські викрили уродженця Кривого Рогу в шахрайстві з продажем в Інтернеті неіснуючих павербанків. 41-річний правопорушник діяв у місцях позбавлення волі, куди потрапив на сім років за крадіжку, грабіж та шахрайство.

Чоловік ошукав щонайменше десятьох громадян. Тепер йому загрожує ще вісім додаткових років ув’язнення.

Правопорушника в афері викрили оперативники Одеського районного управління поліції № 1 та Державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

Правоохоронці встановили, що чоловік за допомогою власного смартфона розмістив в Інтернеті фейкове оголошення щодо продажу павербанків «Xiaomi» по ціні 1000 гривень та гарантував потенційним покупцям їх доставку після передоплати в розмірі 50-ти відсотків від вартості товару. Коли ж «продавець» отримував від зацікавлених громадян гроші на телефон, то припиняв із ними спілкування.

Поліцейські задокументували десять фактів вчинення таких злочинів і нині встановлюють інших осіб, які могли стати потерпілими від махінацій засудженого.

«Поліцейські вилучили у фігуранта чорнові записи та мобільний телефон, з якого він здійснював протиправні дії. За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили йому про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві) з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно. Цей злочин передбачений ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років», - повідомила слідча у справі Марина Алєксєєнко.

Поліцейські закликають громадян бути особливо уважними під час покупок у Всесвітній мережі і користуватися лише перевіреними ресурсами, а розрахунок за товар здійснювати лише після його отримання.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews