Єпископ ПЦУ в Одесі: Бажаю усім, щоб цьогорічне Різдво принесе нашій країні Перемогу, знищить все зло

Незважаючи на сумні події в нашій державі, коли український народ боронить цілісність та незалежність своєї Батьківщини, ми знову наблизились до часу, коли розпочинаємо святкувати Христове Різдво – величне торжество всього Християнства. Різдво Христове – це свято Божої любові, яке звіщає про те, що ми всі є дітьми Божими і спадкоємцями Його Небесного Царства. Бо для того й став Ісус Сином Людським, щоб ми змогли стати синами Божими.

Про це йдеться у святковому привітанні Керуючого Одеською єпархією Православної Церкви України Преосвященного Афанасія, єпископа Одеського і Балтського.

За його словами, відзначаючи Різдво Христове, Церква нагадує нам про те, що Творець не залишав і тепер не залишає світ у цілому та кожну людину зокрема без Своєї любові й опіки.

«Христос, виявляючи милосердя, прийшов на землю, для того, щоб примирити людину з Богом, знищивши владу гріха. Прагнення миру завжди хвилювало і хвилює все людство. Де і в Кого шукати нам цього миру? Апостол Павло говорить: Христос «є мир наш» (Еф. 2:14). Це Він, оспіваний ангелами в різдвяну ніч, приніс на землю благословенний мир для людей доброї волі.

Сьогодні саме усі ми є тими людьми доброї волі, бо творимо добро, кожен за своїм покликанням. Воїни захищають нас в окопах та в тилу, ми допомагаємо нашим воїнам хто чим може. Підтримуємо вимушених переселенців, надаючи їм засоби для життя, свої домівки, ділимося усім тим, що маємо. Інші країни приймають українців, котрі втратили усе, надаючи житло, роботу та прихисток. Отже добре відношення один до одного усіх нас робить сьогодні дітьми Божими, бо проявляємо любов один до одного, подібно як Христос проявив свою Любов до кожного з нас.

І хоча свято Різдва Христового багато хто з нас зустрічає по за межами своїх родин хтось на передовій (доземний уклін та шана всім українським Воїнам!), боронячи Неньку від окупантів, хтось за кордоном, хтось не у власній оселі, бажаю усім, щоб цьогорічне Різдво принесло нашій країні Перемогу, знищить все зло, а доля більше не буде випробовувати нас на міцність! Хай Господня сила та опіка будуть завжди поряд, зміцнюють нашу віру, розтоплюють наші серця та дають нам впевненість робити успішні кроки».

Владика ПЦУ в Одесі побажав щоби Новонароджений Дитятко Ісус освітив православним християнам шлях, обдарував здоров’ям і міцною силою у плідному служінні Богу на шляху важкого подвигу.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews