Геннадій Труханов розповів, яка доля пам’ятників О. Суворову та «Засновникам Одеси»

На черговій сесії Одеської міської ради депутати прийняли рішення про демонтаж та перенесення пам’ятників О. Суворову та «Засновникам Одеси».

Мер Одеси зазначив, що напередодні відбулися консультації з громадськістю. Були проведені онлайн-конференція та онлайн-голосування серед мешканців міста.

Як пише сайт мерії, активна частина одеситів висловила свою думку - пам'ятник Катерині ІІ повинен бути прибраний з центру міста.

Міський голова також запропонував створити в Одесі Парк радянського та імперського минулого, для чого вивчити приклад популярного литовського Парку тоталітаризму.

«А поки ми будемо створювати Парк радянського та імперського минулого, пам’ятники «Засновникам Одеси» та Олександру Суворову будуть тимчасово перенесені до Одеського художнього музею. Наш музей дуже відомий не тільки в Україні, а й в усьому світі», – прокоментував рішення Геннадій Труханов.

Щодо майбутнього благоустрою площі, звідки буде перенесено пам’ятник «Засновникам Одеси», пропонується зберегти традиції забудови історичної частини Одеси та залучити до нового проекту італійських фахівців. Попередню згоду від італійців вже отримано.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews