В Одеській області стартувала реалізація важливого проекту

На моєму окрузі завдяки моїм друзям - Vasyl Kolodchyn та Caritas Odesa UGCC - розпочато проєкт щодо надання фінансової допомоги людям, постраждалим від війни. Про це повідомила депутат Одеської облради Ірина Коваліш.

За її словами, проект включає два напрямки:
– модернізація житла, в якому зимують евакуйовані до Одеської області люди, з метою покращення умов та утеплення;
– надання грантів для проведення малих ремонтів в будинках місцевих мешканців, котрі постраждали від ракетних ударів.

Напередодні запуску цієї програми Ірина Коваліш та Василь Колодчин проаналізували по громадах відповідні потреби та кількість внутрішньо переміщенних осіб. З урахуванням цих даних я запропонувала реалізацію цього проєкту на території Сергіївської, Мологівської, Старокозацької та Шабівської ОТГ.

На сьогоднішній день вже майже СТО заяв та пакетів документів у роботі. Зазначу, що суми грантів на підготовку до зими житла для ВПО та малі ремонти коливаються від 1,5 до 3 тис.у.о. в гривневому еквіваленті. Тож для заначених громад це - суттєва можливість підтримки місцевих громадян.

Для отримання повної інформації щодо проєкту та переліку необхідних документів для реєстрації телефонуйте:
050-190-01-16.

Саме Caritas Odesa допомагають у відновленні постраждалих від ракентних ударів будінків у Сергіївці, а також запустили у Білгород-Дністровському районі (Сергіївка, Шабо, Старокозацька ОТГ та м. Білгород-Дністровській) проєкт «Психо-соціальна допомога дітям шкільного віку на території Одеської, Тернопільської, Хмельницької областей під час війни в Україні».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews