Геннадій Труханов: На балансі міських ЖКС — 67 сховищ, і всі вони відкриті під час повітряних тривог

В Одесі триває ремонт та облаштування об’єктів цивільного захисту, які знаходяться у комунальній власності міста.

Так, на сьогодні завершено ремонт сховища на вул. Спиридонівській, яке розраховане на перебування 160 осіб. Крім внутрішніх оздоблювальних робіт і заміни інженерних мереж, тут встановлено нову систему вентиляції та протипожежне обладнання, генератор, лави, ліжка тощо. Ремонтні роботи виконувалися у рамках пілотного проєкту ООН.

«Це дуже гарний досвід. Це дуже цікавий і позитивний кейс. І якщо в цьому є необхідність, треба робити більше, тому що зараз такі часи, коли захисні споруди - це те, що потрібно людям»,- сказав керівник проєкту групи технічної підтримки ПРООН України Ігор Кістиньов-Кавказький.

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, наразі на балансі міських ЖКС - 67 сховищ, і всі вони відкриті під час повітряних тривог. На кожному з них наявна інформація про розрахункову місткість, балансоутримувача, номери екстрених диспетчерських служб і контактний телефон відповідальної особи.

Як пише сайт мерії Одеси, закриття приміщень в інший час пов’язано з фіксацією випадків облаштування в об’єктах цивільного захисту сторонніх осіб та крадіжок обладнання.

Зараз, коли кількість та тривалість повітряних тривог збільшилася, чергування комунальників у міських сховищах буде цілодобовим.

«Ми періодично отримуємо скарги щодо закритих сховищ. Найчастіше це приміщення ОСББ, відомчих або приватних будівель. Тож я звертаюсь до мешканців таких будинків: допомагайте один одному, домовляйтесь, призначайте чергових», - зазначив Геннадій Труханов.

Також мер Одеси відвідав сховище на вулиці Затишній. Воно розраховане на перебування 120 осіб. У приміщеннях укриття силами ЖКС був проведений ремонт із заміною інженерних комунікацій та встановленням сантехніки. За бюджетні кошти закуплені лісоматеріали для виготовлення лав та лежаків, бак для технічної води, вогнегасник, аптечки тощо.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews