Геннадій Труханов: З кожним роком міжнародних культурних проектів стає більше

Одеський міський голова Геннадій Труханов розповів про створення Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції. Наразі Одеса визнана літературним містом ЮНЕСКО. Наступним кроком стане включення його до основного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Однією з умов цього є створення керуючого офісу в місті Одесі. До складу офісу входять 11 підрозділів, які повинні мати аналоги в виконавчих структурах Одеської міської ради, які будуть взаємодіяти з ЮНЕСКО. Виникає гостра необхідність створення управління по роботі з ЮНЕСКО з структурою, що включає питання культури, міжнародного співробітництва, охорони об’єктів культурної спадщини.

З цією метою пропонується створити новий Департамент культури міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, у складі якого буде не лише підрозділ з питань ЮНЕСКО, але й управління з питань культури, управління з питань міжнародного співробітництва, управління по туризму та маркетингу та управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини.

Таке об’єднання дозволить уникнути дублювання виконавчих органів одеської міської ради, мати єдине представництво міста перед ЮНЕСКО та міжнародними партнерами. Одеса – це інтеркультурне місто і з кожним роком міжнародних культурних проектів стає більше.

Створення нового департаменту буде сприяти більшій привабливості Одеси для туристів та буде сприяти розвитку іміджової та брендінгової політики міста. Створення нового департаменту потребує нових фахівців.

Для зменшення навантаження на міський бюджет доцільним є об’єднання виконавчих органів в єдиний департамент з оптимізацією праці.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews