В Одеській області затримали молодика, який купив посвідчення водія за 7000 гривень

Працівники сектору реагування патрульної поліції викрили 20-річного правопорушника за його місцем мешкання у селищі Березине. Молодик одночасно скоїв декілька правопорушень.

Кермувальник порушив правило користування ременями безпеки, а при перевірці документів не мав ні поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, ні посвідчення водія. Більше того, надав правоохоронцям водійське посвідчення з ознаками підробки.

В ході встановлення походження документа поліцейські з’ясували, що молодий чоловік придбав його за сім тисяч гривень у людини, яку знайшов в одній із соціальних мереж. Для виготовлення фальсифікованого посвідчення молодик надав незнайомцю фото та свої дані.

Відносно кермувальника поліцейські склали адміністративні матеріали за частинами 1 та 2 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) й частиною 5 статті 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкції даних статей передбачають покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, поліцейські повідомили молодикові про підозру в пособництві підроблення офіційного документа та використанні завідомо підробленого документа.

Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції цих статей, - штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Усі матеріали правоохоронці вже скерували до суду.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews