В Ізмаїлі презентували виставку картин художниці з Донеччини «Я хочу миру»

28 липня Україна відзначила День Української державності, встановлений Указом президента 24 липня 2021 року. До цього свята в Ізмаїльській картинній галереї ОЦЕВ імені Емілії Євдокимової відкрилась виставка молодої художниці Лілії Дорошенко, яка приїхала з Донеччини.

Персональна виставка називається «Я хочу миру!». На відкритті пролунали побажання частіше зустрічатися в картинній галереї, щоб побачити персональні виставки. «Сьогодні наша країна живе в стані війни. Для того щоб розуміти, наскільки важливо збиратися на виставки, треба було пережити війну. Зараз ми маємо змогу подивитись роботи юного митця. Особлива цінність цієї виставки саме в тому, що ми робимо це під час війни, під час протистояння найстрашнішому ворогу. В цій виставці кожен знайде щось для себе».

На виставці представлені 37 ранніх творів молодої художниці, стипендіатки Президента України, що написані з 2015-го року та приймали участь у Всеукраїнській акції «За мир та щастя в Україні».

«Ці картини - це початок творчості, початок, коли я не знала, що я буду малювати. Я не знала, ким я буду. В один день я зрозуміла, що треба щось змінювати, треба знайти себе.

Ця виставка - це відвертість, це поклик душі моєї і, сподіваюсь, вашої», - розповіла Лілія Дорошенко.

Репортаж про відкриття виставки розмістив на офіційній сторінці у соцмережі Фейсбук мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews