Російські окупанти повторюють на Одещині «сирійський сценарій»

Ракетний обстріл одеського порту є повторенням сценарію тактики Росії, що її застосовувала у Сирії, коли обстрілювала гуманітарні вантажі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на слова координатора зі стратегічних комунікацій Білого дому Джона Кірбі в інтерв'ю CNN.

"Ми бачили те саме від росіян і раніше - можна згадати навіть війну в Сирії, де вони завдавали ударів по вантажах гуманітарної допомоги, призначених для громадян Сирії та сирійських біженців", - сказав Кірбі.

Експерт вважає, що ракетний удар Росії по одеському порту "безперечно суперечить" заявам росіян про те, що вони беруть на себе зобов'язання сумлінно виконувати угоду. Водночас, Кірбі висловив сподівання, що це більше не повториться. Він додав, що Сполучені Штати Америки оцінюватимуть, які саме збитки завдали ракетного обстрілу.

Таку ж думку висловив речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі "24 канали". Він переконаний, що такими цинічними ударами путінська армія намагається повторити сирійський сценарій у 2015 році.

"Тоді саме такими методами знищували поселення, вбивали мирних людей. Так росіяни тиснули на відповідні структури та загони, які там воювали. Це тактика випаленої землі, тактика вбивства мирних громадян, яку сьогодні Росія демонструє у всіх регіонах України", – заявив він.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews