Дії окупантів в Одеській області стали приводом для розслідування

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Білгород-Дністровської окружної прокуратури розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, вранці, 26 липня 2022 року, військові країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, вчергове завдали ракетних ударів по об’єктам цивільної інфраструктури в населених пунктах Білгород-Дністровського та Одеського районів.

Через ракетні удари по курортному селищу в Білгород-Дністровському районі зруйновано 5 житлових будинків з послідуючим їх загоранням, а також пошкоджено понад 15 баз відпочинку, 60 дачних дільниць, близько 80 торговельних павільйонів.

Попередньо встановлено 1 потерпілу особу. Так, внаслідок влучання ворожого снаряду 46-річний чоловік отримав поранення у вигляді порізів кінцівок та обличчя.

Також під вогнем окупантів опинилося селище в Одеському районі. Значних руйнувань зазнала база відпочинку на річці Дністер, у будівлі пошкоджено засклення вікон та фасад.

На місці події працюють прокурори Одеської обласної прокуратури, Білгород-Дністровської окружної прокуратури, слідчі СБУ та поліції, експерти, рятувальники. Виявлено та вилучено уламки від механізмів ракет, які в подальшому будуть направлені для проведення відповідних експертиз.

Будь-які військові об’єкти на вказаних територіях відсутні.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews