В Одесі допомагають медикам, які захворіли на COVID-19

В умовах розповсюдження захворюваності гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом, в межах виконання заходів Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2021-2023 роки з січня 2021 року надавалась одноразова допомога медичним працівникам, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом, і сім’ям медичних працівників, які померли від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом.

У зв’язку із збільшенням кількості звернень від медичних працівників, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом, і сімей медичних працівників, які померли від гострої респіраторної хвороби COVID-19 збільшено обсяг фінансування заходів Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2021-2023 роки з 3 500 тис. грн до 23 500 тис. грн. Допомога надається медичним працівникам незалежно від їх місця реєстрації, які працюють у медичних закладах (крім закладів приватної форми власності), що розташовані на території міста Одеси. Про це інформує сайт мерії.

Надання вказаної допомоги здійснюється департаментом праці та соціальної політики ОМР згідно Порядку надання одноразової допомоги медичним працівникам, які захворіли на COVID-19, і сім’ям медичних працівників, які померли від COVID-19, (затверджений розпорядженням міського голови № 32 від 27.01.2021 року.

Фінансова підтримка надається медичним працівникам, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом, та пройшли не тільки стаціонарне, а й амбулаторне лікування, у розмірі 10 000 грн та сім’ям медичних працівників, які померли від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом, у розмірі 100 000 грн (одному із членів родини).

З січня 2021 року, станом на 07.04.2021 року департаментом фінансів Одеської міської ради перераховано 12 470 тис. грн для надання одноразової допомоги 1147 медичним працівникам, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом, а також десяти сім'ям померлих від COVID-19 медпрацівників.

Станом на 7 квітня 2021 року на опрацюванні департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради знаходиться ще 725 заяв від медичних працівників, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *