Одеська область: у Захарівській громаді приймали поважних керівників

Керівники Роздільнянського району Сергій Приходько і Олександр Пресман відвідали Захарівську територіальну громаду, яка була створена лише наприкінці минулого року, тож зараз триває нелегкий процес становлення, формування структури та ґрунтовного вивчення існуючих проблем.

Подібні процеси паралельно відбуваються і в новоствореному Роздільнянському районі. Адже розширення меж району зовсім не означає розширення повноважень його керівників. Швидше навпаки. І тим не менш існує багато питань, які територіальна громада може вирішити лише за допомоги і сприяння районної влади. Тож, щоб окреслити основні з них, які потребують якнайшвидшого вирішення, і приїхали Сергій Миколайович з Олександром Семеновичем до Захарівського селищного голови.

Насамперед Олексій Осійчук показав відремонтований в рамках програми «Велике будівництво» Захарівський НВК. Хоч зараз учні займаються дистанційно, та все одно гостям було на що подивитися. Справжнє захоплення викликала обладнана за останнім словом техніки їдальня. Голова райдержадміністрації Сергій Приходько поцікавився чи вже розроблені необхідні документи, щоб отримати дозволи Держпродспоживслужби відповідно до стандартів НАССР (довідково: НАССР – це система управління безпечністю харчових продуктів. Адміністрація навчальних закладів зобов’язана впровадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.) Тому що у Захарівського НВК є всі можливості отримати такі дозволи і потім на власному досвіді навчати інших в районі.

Завітали очільники району і до Захарівської багатопрофільної лікарні. Насамперед їх цікавило, на якій стадії реконструкція приймального відділення і що потрібно зробити, щоб це відділення запрацювало якнайшвидше. Як пояснила генеральний директор лікарні Антоніна Ганзій, є проблема в проведенні робіт по забезпеченню відділення киснем. Довго не вдавалося зацікавити нашою пропозицією можливих підрядників, так як кількість фірм, які мають необхідні дозвільні документи для проведення такого роду робіт в державі обмежена, а в зв’язку з черговим спалахом корона вірусу замовлень у них є чимало. Після тривалих пошуків і перемовин нарешті вдалося знайти організацію, яка має виконати всі необхідні роботи. Тож є надія, що відкриття приймального відділення не за горами.

Оглянули гості і наше хірургічне відділення, поспілкувалися з його завідуючим Анатолієм Чернєвим, познайомилися з новим лікарем-анестезіологом Сергієм Танасієнко, який переїхав до нас з дружиною з м Київ. Голова райдержадміністрації Сергій Приходько відзначив, що відділення у відмінному стані, є гарний злагоджений колектив, висококласні фахівці, а головне – велике бажання вдосконалюватися і запроваджувати нові методи роботи. Тож лапароскопічна стійка нашим хірургам дуже навіть стане в нагоді.

Під час цього ознайомлювального візиту керівники району поки що обмежилися відвідуванням лише цих двох закладів соціальної сфери Захарівщини. В планах найближчим часом продовжити знайомство з Захарівською громадою і її старостинськими округами.

Під час спілкування з керівниками району Захарівський селищний голова детально ознайомив їх із виконанням планових показників бюджету розвитку громади. Обговоривши першочергові завдання, які стоять перед громадою, не оминув Олексій Осійчук і проблеми, вирішення яких потребує підтримки і допомоги району чи області.

Підсумовуючи результати робочого візиту, Сергій Приходько і Олександр Пресман окреслили питання, які внесуть в свій нотатник, як нагальні. Насамперед – придбання лапароскопічної стійки для хірургічного відділення і відкриття приймального відділення. Допомога по розробці проектно-кошторисної документації на ремонт дороги Захарівка-Новопавлівка-Перехрестове-Онилове. Для цього потрібно об’єднати зусилля Захарівської, Затишанської громад і можливості району. Впорядкування санкціонованого сміттєзвалища і оформлення інших дев’яти сміттєзвалищ, які є в старостинських округах громади. Олександр Пресман також нагадав про необхідність будівництва очисних споруд для Захарівської БПЛ.

Завершуючи зустріч, голова райдержадміністрації О.М. Приходько зазначив, що сьогоднішній ознайомлювальний візит буде обов’язково мати своє продовження і такі відвідини стануть систематичними.

Вікторія Майнич, ПП "НОВИНАР"

 

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *