Коррупционное прошлое зам. генпрокурора “по борьбе с коррупцией”

Національне антикорупційне бюро України офіційно відмовилось реагувати на неодноразові звернення народних депутатів України, які прохали відкрити кримінальне провадження за фактом незаконного придбання квартир заступником генерального прокурора України Віталієм Каськом. Як повідомив керівник НАБУ на депутатські звернення Ігоря Луценка, Тетяни Чорновол та інших народних депутатів, інформація про злочини, вчинені Каськом, буде лише використовуватись в подальших аналітичних розробках. Настанови статті 214 КПК України Ситник виконувати не збирається й вносити повідомлення про кримінальне правопорушення в ЄРДР не хоче.
У зв’язку з цим нагадую, що Віталій Касько – це колишній співробітник адвокатської компанії «Пукшин і партнери», який отримав посаду заступника генпрокурора за квотою групи «Приват». Представляє інтереси Ігоря Пукшина – разом зі своїм однокурсником Андрієм Богданом, який наразі надає адвокатські послуги Геннадію Корбану і засвітився в «чорній бухгалтерії», вилученій під час обшуку.
З такої нагоди процитую витяг з протоколу допиту судді-колядника Ігоря Зварича про те, як він через голову Вищого адміністративного суду України Олександра Пасенюка передавав гроші Ігорю Геляровичу Пукшину, що на той час обіймав посаду заступника глави Секретаріату Президента Ющенка й приймав рішення про призначення на суддівські посади:
«Гроші були в упаковках по 10 тис. доларів в купюрах по 100 доларів. З конверта я витягнув одну упаковку а саме 10 тис. доларів США, після чого по телефону домовився з Пасенюком О.М., щоб він мене прийняв. Узгодивши з ним годину, я прийшов у Вищий адміністративний суд України, в приймальню до голови суду і був ним прийнятий. У кабінеті голови суду на вимогу Пасенюка О.М. я передав йому 120 тис. доларів США в конверті жовтого кольору, який він взяв та положив у шухляду стола, повідомивши мені, що буде вдруге подавати мої документи в Секретаріат Президента України …
В той час, коли мої документи знаходились в Секретаріаті Президента України на вивченні, В.Косенко повідомив мені, що в нього є інформація про те, щоб я став головою суду представники Секретаріату Президента України, які вирішують це питання і доповідають Президентові України, хотіли за позитивне рішення 1 млн. доларів США, в крайньому випадку 700 тис. доларів США, і якщо буде потрібно, то він готовий допомогти мені дістати ці гроші»
Нагадаю, що в наступному Ігор Гелярович став головним спонсором так званої партії «Громадянська позиція», від якої він балотувався в народні депутати разом з Віталієм Шабуніним, Василем Гацьком, Анатолієм Гриценком та іншими борцями з корупцією.

Володимир Бойко


Источник: hrabro.com

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *