Труханов витягнув з бюджету Одеси 26 мільйонів на суперкоштовний ремонт

roadТруханов витягнув з бюджету Одеси 26 мільйонів на суперкоштовний ремонт дороги до «Євротерміналу» менеджера торговця зброєю.

Управління дорожнього господарства Одеської міськради 29 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «СК Автострой» капітальний ремонт Хаджибейської дороги від вул. Вапняної до будинку № 29 за 25,77 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фірма має відремонтувати 900 метрів Хаджибейської дороги до кінця 2016 р. До переліку робіт увійшли розбирання та влаштування дорожнього одягу, в тому числі 0,23 кв. км тротуарів, встановлення бортових каменів, поребриків і дорожніх знаків, розмітка. Також передбачено будівництво системи водовідведення: риття траншеї на місці існуючої та укладання нового бетонного лотка вздовж дороги (на фото видно рівчак вздовж дороги праворуч).

ДОРОГА3

Площа ремонтованого покриття складає 10,25 тис. кв. м. Відтак один метр умовно коштуватиме управлінню 2,42 тис. грн. Це вчетверо дорожче від капітального ремонт дорожнього полотна у інших містах.

Наприклад, управління житлово-комунального господарства Броварської міськради 29 вересня замовило ремонт вул. Металургів за умовною ціною 584 грн./кв. м. При цьому в Броварах за тендером не передбачено системи водовідведення. Однак до загальної вартості робіт також входить і ремонт тротуарів площею 2 тисячі кв м.

Також «Київавтодор» 24 вересня уклав угоду на ремонт вул. Ревуцького за умовною ціною 610 грн./кв. м. із тротуарами.

Хаджибейську дорогу ремонтуватимуть за бюджетні кошти міськради.

Цей відрізок дороги веде до автомайданчику ТОВ «Євротермінал», куди за рішенням президента Віктора Януковича у 2011 році було перенесено пост Південної митниці Одеського морпорту. Вантажівки для проходження митного огляду мусять заїжджати на майданчик приватної фірми і платити їй гроші.

ЄВРОТЕРМIНАЛ ДОРОГА

За оцінкою «Слідства.інфо», держава втратила на користь приватної фірми щорічний потік на рівні $20 млн, який складається з платежів за розвантаження, зважування, зберігання, оформлення вантажно-митних декларацій і ще низку послуг.

ЄВРОТЕРМIНАЛ янукович і калєтнік

Засновниками «Євротерміналу» зараз є Катерина Мажаріна  та кіпрська «Northington Holdings Ltd». Кінцевим бенефіціаром вказаний Павло Лісіцин, який раніше був директором. Він також керував британською «Sintez U.K. Ltd», що входила до групи «Синтез», одним із засновників якої був Олександр Жуков. У 2001 р. італійська поліція затримувала того за підозрою в незаконній торгівлі зброєю. Донька Жукова Дар’я є подругою життя російського мільярдера Романа Абрамовіча, якого вважають одним з «гаманців» Володимира Путіна.

лісіцин мінін ангерт жуков

абрамович

Лісицин і Жуков також були директорами в британській компанії «Transcargo Limited», спів-директором котрої у 1996- 2000 рр.. також значився Олександр Ангерт. Італійська поліція вважає, що Ангерт є членом міжнародного злочинного угрупування, яким керує колишній одесит Леонід Мінін. За даними «Слідство.Інфо», охоронцем Мініна раніше був нинішній мер Одеси Геннадій Труханов, якого тоді знали під ім’ям Генадіаса Озопулоса.

труханов

Керівником «Євротерміналу» зараз є Олексій Мажарін. Він також був директором одеських ТОВ «Укрінтерінвест», що належало кіпрським «Frescobaldi Limited» і «Fortress Development», та ТОВ «Холдекс», що належить «Frescobaldi» та віргінській «Garsford Investments LTD».

«Frescobaldi» та «Garsford» є клієнтами російського ТОВ «Южные фондовые технологии», що входить до складу інвестиційної групи «Рост» Жукова.

Фірма-переможець «СК Автострой» належить Віктору Гнезділову, який у минулому був тренером по тайському боксу у фітнес-центрі «Магія», що належить депутату Одеської міськради Геннадію Чекіті. У свою чергу мер Одеси Геннадій Труханов є президентом Української національної федерації тайського боксу муай-тай.

Єдиним конкурентом на торгах із різницею в ціні 0,11% було одеське ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер». Його власником є громадянин Росії Вагінак Аветісян.

трупСухий порт знаходиться на території Полів Зрошення, куди з кінця 19 століття зливалися міські стоки. У 1990-их рр. поля та навколишні райони були одними з найбільш небезпечних кримінальних місць Одеси, куди звозили жертв кримінальних розбірок.

Торік Труханов пропонував віддати ці землі на розширення Одеського морпорту.

У Генеральному плані розвитку міста, затвердженим у березні, розглядається варіант перенесення на Поля Зрошення зоопарку та влаштування там дитячого парку типу «Діснейленд», а також житлової забудови.

Анна Сорока, «Наші гроші»

http://nashigroshi.org/

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *