В Одеській області викрили організатора незаконного каналу переправлення осіб

Послуги ділка коштували 1000 євро. Його затримали під час перевезення одного «клієнта». Фігуранту повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до п'яти років ув’язнення.

Викрили та задокументували зловмисника оперативники й слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно зі співробітниками Білгород-Дністровського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Як повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський, 36-річний житель Болградського району, займаючись міжміськими перевезеннями, облаштував схованку у нижній частині кузова напівпричепа своєї вантажівки, у якій відвозив військовозобов’язаних чоловіків до прикордонної смуги Молдови, а звідти координував, як їм перетнути державний кордон поза офіційними пунктами пропуску.

Правоохоронці затримали ділка під час перевезення в схованці 37-річного жителя Харківщини, якого він знайшов через месенджер. За вказівками зловмисника його «клієнт» прибув на Одещину, вони обговорили деталі оборудки, що коштувала 1000 євро, і вирушили до кордону. Обумовлений гонорар водій мав отримати після вдалої реалізації плану.

Перевізника зупинили на трасі Одеса - Рені. У нього вилучили вантажівку та телефон, за допомогою якого велись перемовини щодо протиправної угоди.

«За нашим процесуальним керівництвом слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню наданням засобів. Згідно з частиною 1 статті 332 Кримінального кодексу України, цей злочин карається позбавленням волі на строк до п'яти років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Чоловік перевіряється на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів», - зазначив керівник Білгород-Дністровської окружної прокуратури Олександр Сара.

Відносно військовозобов’язаного, який намагався у незаконний спосіб покинути країну, прикордонники склали протокол за ч. 1 ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловіку загрожує штраф до 8500 гривень або адміністративний арешт до п’ятнадцяти діб.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

У схованці вантажівки перевозив військовозобов’язаних: на Одещині поліцейські викрили організатора незаконного каналу переправлення осіб до Республіки Молдови

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

загрузка...