Геннадій Труханов зустрівся із французькою делегацією

Мер Одеси зустрівся  з  експрем’єр-міністром, головою політичної групи «Ensemble pour la République», членом комітету у справах культури та освіти Національних зборів паном Габріелєм Атталєм та представниками Парламенту Франції. На зустрічі також був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Франції пан Гаель Весьєр.

Пан Атталь зазначив, що Україна та Одеса завжди викликали у нього особливі почуття, адже його предки мешкали на Одещині. Він захоплений нашим містом, сміливістю та силою духу одеситів.

Під час діалогу сторони обговорили підтримку та міжнародні взаємовідносини України з Францією, де Одеса посідає передові позиції, зокрема завдяки спільній історії та щирим взаємовідносинам з порідненим Марселем.

Мати Атталя - пані Маріка де Куріс - походить з православної родини греко-українського походження з Одещини. Її предки довгі роки мешкали під Одесою (нині м. Курісове Березівського району), де мали свій маєток с чудовим замком, засновником якого був її пращур Іван Онуфрійович Куріс. Він був одружений на Уляні Іванівні Ханенко із роду гетьмана Війська Запорозького Михайла Ханенка, мати якої - Софія Іванівна Горленко - доводилась правнучкою гетьману Данилу Апостолу. Після встановлення більшовицької влади Куріси втекли за кордон. Частина їх родини осіла у Франції.

image descriptionimage description

image descriptionimage description

image descriptionimage description

image descriptionimage description

 

image descriptionimage description

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews