Окупанти вбили молодшого сержанта, який воював під Соледаром та Бахмутом

Ще одна гірка звістка з фронту прийшла до Ізмаїлу. Другого серпня при виконанні бойового завдання зі захисту нашої Батьківщини від російської воєнної агресії загинув командир відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу молодший сержант Юрій Михайлович Гулій. Про це повідомляє “БІ”, посилаючись на міського голову Ізмаїла Андрія Арамченка.

Юрій Михайлович народився у Словʼянську. У Луганську здобув освіту за фахом режисера-постановника, своє кохання зустрів в Одесі. Молода родина розпочала своє життя у Словʼянську, але 2014 року, після російського вторгнення в Україну, переїхала до Ізмаїла, рідного міста жінки. Первістком став син, з часом народилась донька, яка цього року має стати першокласницею.

А 2022-го, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Юрій сказав дружині: “Я не буду чекати, поки вони прийдуть руйнувати і цей дім,” – та пішов захищати рідну землю.

Був у «гарячих точках», отримав поранення під Соледаром та Бахмутом та був впевнений, що має бути саме там, де найбільше затребуваний, – там, де важче за все.

Нагороджений відзнакою “Ветеран війни” (учасник бойових дій), Відзнакою Президента України “За оборону України” та Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Сталевий хрест”.

Він навіть встиг взяти участь у проєкті «10 тупих питань», який збирав допомогу Захисникам та Захисницям. Інтервʼю, в якому саме йому, розвіднику, ставлять питання, стало його першою режисерською роботою – та, як зʼясувалось, останньою…

«Мій чоловік дуже хотів, щоб орків тут не було, – каже жінка Юрія Михайловича. – Він зробив для цього все»…

“Громада Ізмаїла, Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття сім’ї та близьким загиблого Захисника України. Розділяємо біль Вашої втрати… Вічна пам’ять і вічна слава Українському Воїну, який до останнього подиху захищав рідну Україну і право кожного з нас на життя!”, – висловив слова підтримки рідним захисника Андрій Абрамченко.

Командира відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу молодшого сержанта Юрія Михайловича Гулія буде поховано на Алеї Слави на Новому цвинтарі.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews