Відомий український експортер звернувся до Володимира Зеленського з проханням розібратися зі свавіллям одеських чиновників

"Давно не брався за «перо», бо вважав за неправильне виносити сміття з хати під час війни. Але чаша терпіння переповнилася, як група чиновників у змові з приватними компаніями цинічно паразитують на війні, користуючись якимись дахами у всіляких урядових кабінетах.
Почну з малого, але дуже показового випадку у порту Південний, а точніше в його частині - Одеський припортовий завод.
Для початку назву персонажів, які сьогодні ним керують.
1. Ігор Богатирьов – займає скромну посаду Член правління – директор з логістики та комерції, але при цьому керує всіма процесами. Син знаменитої Раїси Богатирьової – міністра охорони здоров'я в уряді Януковича та один із головних соратників «партії регіонів». Замішана у купі корупційних скандалів із розкрадання бюджету. Ось одна з маленьких історій як вони з сином (нашим персонажем) грабували країну і такого легко можна знайти в інтернеті безліч, якщо хтось цього не знав.
Бывшего министра здравоохранения Раису Богатыреву подозревают в хищении 6,5 млн гривен Источник: Экономическая правда. https://search.app/KzKQmauXHPtoeNcaA

2. Про інших учасників можна переглянути тут. Теж дуже пізнавально. Особливо при тому, що я не знайшов жодних спростування цього сюжету:
Думаю одне це багато про що говорить.
Сподіваюся зрозуміло, хто керує і які цілі переслідують ці люди? Чи хтось скаже, що вони змінилися, перекувались і сини з мамою не спілкуються, і вона їх виховала у любові до Батьківщини? Я особисто так не гадаю. І це не просто думка. А факти.
Отже, наша компанія «Оллсідс Блек сі», будучи оператором порту Південний, маючи статус «Підприємство критичної інфраструктури» із сотнями працівників із достойними «білими» зарплатами, 32 роки на ринку і таке інше, зіткнулася з повним ігнором наших інтересів з точки зору перевалки масла. З одного боку з нами відмовляється виконувати договори на перевалку компанія, з якою підписані договори ще у 2013 році, який діє до 2052 року з фіксованою ціною, та під який інвестувалися понад 150млн доларів іноземними інвесторами, у тому числі державним банком Нідерландів FMO, у будівництво заводу та терміналу з переробки та перевалки олійних та продуктів їх переробки. І це країна (Нідерланди), яка одна з перших допомагає Україні та чий прем'єр-міністр Рютте став новим Генеральним секретарем НАТО. Але хіба це показник для пана Богатирьова & К? Вони нас просто заганяють на перевалку в іншу комерційну структуру за цінами у 12 разів дорожчими. Про ці компанії я розповім у наступних репортажах. Там теж багато чого цікавого і з боку розвитку економіки під час війни та з боку іміджу нашої країни загалом та Президента Зеленського зокрема. По-друге, всі наші клієнти пішли працювати в інші місця, так як з такими тарифами ми просто не можемо конкурувати (в 12 разів вище ніж на ринку!!!!). Відповідно і виробництво і перевалка сьогодні простоюють, починаються скорочення персоналу (ми цього не робили ні разу з самого початку війни) з усіма наслідками. Але про все це іншим разом.
Повернемося до ОПЗ. Щоб все ж таки запустити виробництво і перевалку в обхід монополіста, ми звернулися до власника інших причалів державної компанії АМПУ і уклали з ними договір на користування ІХНІМИ причалами, за їхніми розцінками і начебто питання вирішено? У нас з'явилася альтернатива і ми навіть відвантажили дуже успішно одне судно з олією. Після цього ми поставили ще одне судно під навантаження і тут прокинувся ОПЗ! Він просто перегородив дорогу та не дав проїзду до причалів. Ми намагалися з ними домовитися і навіть запропонували платити за проїзд цією дорогою (хоча і це нонсенс згідно із законом про сервітут, який виконується у всьому цивілізованому світі з часів римського права). У результаті судно простояло близько тижня на демереджі і пішло на другий причал за ставкою в 12 разів більше. При цьому причал АМПУ так І простояв порожнім. У результаті такого державного рішення ми втратили гроші, держава втратила гроші, а запрацювало інше приватне підприємство, яке і підняло розцінки в 12 разів і до якого ми повернемося в іншої статті. Хтось хоче мені сказати, що це не змова і не корупція? Знайдіть будь ласка інше пояснення? При цьому вони чудово працюють ще з трьома компаніями, які взагалі ніколи не займалися перевалкою вантажів у порту Південний і у яких з усіх активів та інвестицій, як то кажуть «стіл і два стільці» плюс Ігор Богатирьов & К, а також купа кримінальних справ щодо відмивання грошей у тому числі державних. І наше підприємство, про яке я писав вище (хто не знає). Відчуйте різницю. Можу також спрогнозувати схему за якою вони працюють - мінімум офіційна ціна і максимум кеш. Все дуже прімітивно і це легко довести, глянучи на офіційні контракти і ринкові ціни. Останні два місяці ми багато разів звертаємось до ОПЗ та фонду Держмайна із проханням таки підписати договори просто на проїзд (читай на сплату грошей до бюджету держави) до причалів. Зверніть ще раз увагу - не на перевалку, не на причали, не на якісь послуги, а ПРОСТО НА ДОСТУП ДО ПРИЧАЛІВ АМПУ! У відповідь ми вже отримали від них 10-15 листів "відмовок" на кшталт "ми за конкуренцію і за Батьківщину і тому вам не дамо працювати". НОНСЕНС! Звичайно, тут все гранично ясно. При ставці в 12 РАЗ дорожче за ринок звичайно вистачає грошей закорумпувати всіх і вся і пан Богатирьов з компанією до цього всіляко схильні, адже у них (як вони говорять у приватних бесідах) дах прямо в офісі Президента і навіть фонд Державного Майна їм не указ.
Ой як же не хочеться в це вірити!! Не може бути, щоб Президент Зеленський з одного боку просив увесь світ, у тому числі Нідерланди, Швейцарію та НАТО про допомогу, саміт миру тощо, всі країни та інвесторів всього світу інвестувати в Україну вже сьогодні, а з іншого так цинічно знущатися і знищувати інвестиції , описані вище, і тривають сьогодні (для довідки під час війни наша компанія проінвестувала додатково близько 400 млн гривень у додаткові сховища та об'єкти енергобезпеки). Я мовчу про ту допомогу, яку ми надаємо в інших елементах нашої суворої реальності з міркувань безпеки. Саме це і є ДИСКРИДИТАЦІЯ УКРАЇНИ і ПРЕЗИДЕНТА. Хто піде сюди? Заради чього допомогати нам у нашій війні і приймати нас до Євросоюзу та НАТО, якщо ми не хочемо змінюватися і допомогати самі собі??? Невже не знайшлося інших, проукраїнських і професійніших менеджерів на такі державні активи? Невже всі нормальні люди гинуть на фронті заради цих пройдисвітів???? Ой як хочеться вірити, що це просто некомпетентність виконавців та їх відправлять на фронт, а сюди призначать більш відповідальних осіб. Хоча я в їхню некомпетентність не вірю. Точно розумію, що це банальна КОРУПЦІЯ. Ми і наші інвестори не змиримося з цією ситуацією. Ми продовжуємо боротися тепер уже на внутрішньому фронті (зовнішнього агресора нам замало), в усіх інстанціях, у тому числі міжнародних і політичних. Державні та приватні інвестори з Нідерландів та Швейцарії не можуть сидіти склавши руки та спостерігати за цією корупційною вакханалією.
Реально писати не хотілося, тож і не всі схеми розкрив. Все ще сподіваюся на здоровий глузд." - написав на своїй сторінці у фейсбук, В’ячеслав Петрище.
Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews