Дав наказ обстріляти рідне місто: російському генералу-одеситу повідомили про підозру


Унаслідок злочинних дій командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил росії, який до того ж є уродженцем Одеси, у його рідному місті було вбито вісьмох людей, серед яких тримісячна дитина і вагітна жінка, та поранено одинадцятьох. Воєнному злочинцю інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Йому загрожує довічне позбавлення волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції.

Як встановили правоохоронці, що 23 квітня 2022 року, напередодні Великодня, саме за наказом Кобилаша групою літаків стратегічної авіації збройних сил рф було здійснено пуски крилатих ракет Х-101 у напрямку міста Одеса. Одна з них влучила у 16-поверховий багатоквартирний житловий будинок у Київському районі. Унаслідок цього загинули восьмеро цивільних людей, серед яких маленька дівчинка, її мати та бабуся, а також вагітна жінка, були поранені одинадцять містян, знищено й пошкоджено багато квартир у будинку, бізнес-центр, автомобілі.

Водночас інша крилата ракета влучила по кладовищу, внаслідок чого було поранено одну жінку, а також знищено й пошкоджено могили.

На місце події прибули поліцейські разом з іншими оперативними службами для проведення рятувально-пошукової операції, надання допомоги постраждалим, усунення наслідків страшної трагедії, документування воєнного злочину.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews