Жителю Білгорода-Дністровського загрожує до 12-ти років позбавлення волі

Поліцейські висунули правопорушнику обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України і вже скерували обвинувальний акт до суду.

Наприкінці квітня ввечері громадяни повідомили в поліцію та «швидку», що на вулиці Переможненській у місті Білгород-Дністровський виявили збитого чоловіка. На місці події поліцейські оперативно встановили, що на 61-річного містянина, коли він перетинав дорогу, на великій швидкості наїхав водій легкового автомобіля «Mercedes».

Потерпілого госпіталізували до міської лікарні, де, на жаль, від отриманих травм він помер.

Поліцейські одразу ж розшукали водія легковика трохи далі на тій самій вулиці. 26-річний містянин, тікаючи з місця автопригоди, не впорався з керуванням, в’їхав в огорожу приватного домоволодіння, покинув пошкоджену автівку і пішов дорогою далі.

Порушника перевірили на стан сп’яніння, він був п’яний. Вміст алкоголю в його організмі перевищував допустиму норму у понад вісім разів.

Також правоохоронці з’ясували, що молодик, працюючи слюсарем на станції технічного обслуговування, без дозволу власника взяв покататися іномарку, яка перебувала на обслуговуванні в автомайстерні.

Поліцейські затримали правопорушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а суд надалі за їхнім клопотанням обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В рамках розпочатого провадження було проведено низку судових експертиз. Зокрема, встановлено, що в момент автопригоди правопорушник рухався на легковику зі швидкістю 124 км/год., а власнику автівки завдав матеріальної шкоди на загальну суму понад 85 тисяч гривень.

«Зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури ми висунули фігуранту обвинувачення за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – у незаконному заволодінні транспортним засобом, яке завдало великої матеріальної шкоди, ч. 3 ст. 286-1 ККУ – у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо воно спричинило смерть потерпілого, та ч. 1 ст. 135 ККУ – у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан. За ці злочини правопорушнику загрожує до 12-ти років ув’язнення. Слідство ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Правоохоронці наголошують на неухильному дотриманні правил дорожнього руху і нагадують деякі з них:

- водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди;

- у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км/год.;

- у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди водій зобов’язаний негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди; увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки; не переміщати авто та предмети, що мають причетність до пригоди; вжити можливих заходів для надання домедичної допомоги потерпілим, викликати швидку допомогу, а в разі відсутності такої можливості – звернутись по допомогу до присутніх і відправити потерпілих до найближчої лікарні; у випадку відсутності сторонніх людей поряд водій може самостійно відвезти постраждалих до медичного закладу, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди та положення транспортного засобу після його зупинки, після чого має повернутись на місце події; повідомити на спецлінію «102», зафіксувавши анкетні дані та контакти очевидців пригоди; вжити всіх можливих заходів для збереження слідів, огородження їх, організувати об’їзд місця події; до проведення медичного огляду не вживати алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, що виготовлені на їх основі.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

загрузка...