В Одеській області машиніст крав дизельне пальне з локомотивів Укрзалізниці

Зловмисника затримали «на гарячому». Чоловіку вже повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує ув’язнення.

Встановлено, що чоловік, заступаючи на зміну, заздалегідь паркував автомобіль з порожніми каністрами на кінцевій зупинці керованого ним тепловоза, а вкінці зміни, порушуючи цілісність замкненої та опломбованої системи з дизелем, зливав залишки пального.

Затримали 55-річного зловмисника на одній зі станцій Ізмаїла під час крадіжки 80 літрів дизеля.

Правоохоронці провели ряд обшуків, в ході яких вилучили ємності з паливно-мастильними матеріалами, порожні каністри та автомобіль, який зловмисник використовував для перевезення пального.

Фігуранта затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Заходи проводили оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, за підтримки виробничого підрозділу «Локомотивне депо Одеса-Сортувальна» регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця», Одеського регіонального управління Департаменту корпоративної безпеки, центру інновацій, технічного розвитку та менеджменту якості АТ «Укрзалізниця».

Слідство триває.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до злочину.

Відділ комунікації поліції Одещини

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews