Одеситку викрили у збуті психотропів

Жінку затримали «на гарячому» та повідомили їй про підозру. За скоєне правопорушниці загрожує щонайменше шість років увʼязнення.

Викрили та припинили протиправну діяльність жінки слідчі Одеського районного управління поліції № 1 та співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області.

В ході слідчо-оперативних заходів поліцейські задокументували, як зловмисниця на вулиці Моторній двічі збула одеситу по пакетику з PVP. За обидві оборудки вона отримала загалом 800 гривень. Після другої реалізації «товару» вона була затримана поліцейськими в процесуальному порядку.

Слідчі вилучили з незаконного обігу заборонену речовину, а також гроші, отримані жінкою злочинним шляхом. Належність вилученого до особливо небезпечної психотропної речовини правоохоронці підтвердили за допомогою експертного висновку та експрес-тесту.

Поліцейські встановили, що психотроп фігурантка придбала через інтернет у незнайомця та збувала в Одесі. До того ж було з’ясовано, що вона вже має судимість за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, за що суд зобов’язав її сплатити штраф у розмірі 17 тис. грн.

«Зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили правопорушниці про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті особливо небезпечної психотропної речовини, зокрема повторно, особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення, передбачене статтею 309 цього ж кодексу. За скоєне жінці загрожує від шести до десяти років ув’язнення з конфіскацією належного їй майна. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Слідство триває. В рамках провадження ми встановлюватимемо інших осіб, причетних до наркозлочину», - зазначила старша слідча Одеського районного управління поліції № 1 Вікторія Якушева.

Одеське районне управління поліції № 1

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews