В Одесі поліцейські викрили службовця одного з ТЦК

Слідчі затримали фігуранта та повідомили йому про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди. Чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Протиправні дії були задокументовані слідчими відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області та оперативниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції.

За даними слідства, офіцер мобілізаційного відділення одного з міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вимагав з представника логістичної компанії 1000 доларів винагороди. Натомість обіцяв посприяти у видачі довідки про зняття з обліку позашляховика 2022 року випуску, який було поставлено на облік в межах військово-транспортного обов’язку.

Після отримання неправомірної вигоди поліцейські затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

За цей злочин правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, чим він і скористався.

Слідство триває під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews